De Schilder


30 jaar schilderkunst

In mijn beginjaren als kunstschilder was het spelen met techniek en het eigen maken van het gedrag van verf om tot een werk te komen de kern, daarna veranderde dat in experimenteren met materialen in combinatie met verf.

Door het ouder worden en het anders kijken naar kunst in het algemeen is mijn blik meer gegaan naar wat een werk met een mens doet en in mijn vrije werk is daar ook meer het accent op komen te liggen.

Wanneer ik werk in opdracht, is mijn streven om te kijken vanuit de mens die mij de opdracht verschaft. De kern om tot een goed werk te kunnen komen is het aangaan van gesprekken die tot het begin van het ontwerp proces leiden. Wanneer de opdrachtgever en de schilder elkaar ‘gevonden’ hebben in het ontwerp, gaat het technische gedeelte van start. Daarin bepaalt droogproces van de verf een groot deel van de snelheid waarin het werk afgeleverd kan worden.

Mijn werk is divers qua stijl en techniek.

Olieverf, edelmetalen, acryl en zijde zijn vaak de basis van mijn werk. Ik werk graag in reliëf op paneel of schilder met olieverf op doek met de sfumato techniek.

Werk in opdracht en vrij werk.

Olieverf schilderijen

Abstract reliëfwerk

Wand en plafondschilderingen

Pakjekunst Kunstenaar

Lid van:

De Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK)

FRIA beroepsvereniging beeldend kunstenaars in Noord-Nederland

Via het tabblad exposities kunt u de agenda inzien.