Olieverfschilderij ‘Susanna neemt haar bad’

Olieverfschilderij ’t Gouden Lân’

Retabel ‘Heavenly Love’

Abstract werk ‘de Hemel is dichtbij’

 

Zondag 03-06-2018WAAXENS - De expositie ’Heavenly love vs the People’ van Evert Esselink werd geopend door oud minister Annemarie Jorritsma. De Thomaskerk te Waaxens leent zich uitermate voor deze kleine intieme expositie. De opening werd opgeluisterd met het muzikale spel van Dirk en Esther Dijkstra, zij speelden Engelse hymnen en een gedeelte van het muziekstuk Air van Joh. Sebastian Bach op bugel en saxofoon. 


Te zien is abstract, figuratief werk en vrije technieken. De opzet van de expositie is zo gekozen, dat de bezoeker plaatsneemt in het hoofd van de kerkganger en in de kerkbank. De geëxposeerde werken hebben als inspiratiebron de Liefde.  Maar ook een bijbels METOO# verhaal wordt verbeeld. De Thomaskerk een plaats voor contemplatie en verstilling.Het is onderdeel van een dubbel expositie, ook in de monumentale Martinikerk te Bolsward is van Evert Esselink de overzichtsexpositie ‘Security of Love’ te bezichtigen. In dat thema ligt de vraag besloten, hoe bescherm je de Liefde in het leven.Beide exposities zijn te bezichtigen tot eind september 2018.

De Martinikerk te Bolsward is dagelijks geopend. De Thomaskerk te Waaxens, Dongeradeel is onderdeel van Tsjerkepaad2018, ook bezoeken op afspraak telefoon 06-25576966.Ook is deze kunstenaar toegetreden tot de FRIA beroepsvereniging beeldend kunstenaars Noord-Nederland.  Bekend van o.a. de FRIA Overzee exposities, deze zomer in 4.0. uitvoering met exposities op Ameland, Terschelling, Vlieland en Schiermonnikoog.